Kto by nie chciał cieszyć się świetnym zdrowiem, być pełnym radości, mieć dużo sił i energii? Wiadomo: wszyscy tego chcemy. Jednak o swoje zdrowie i dobre samopoczucie musimy zadbać sami!
Dlatego powstała marka produktów NaZdrooowie.pl.
Edukujemy i podnosimy świadomość konsumentów w zakresie zdrowego żywienia poprzez ofertę w stu procentach zdrowych produktów. Wszystkie proponowane u nas produkty marki własnej mają gwarancję najwyższej jakości. Nad tym nieustannie czuwamy opierając się o fachową wiedzę osoby o najwyższych kompetencjach: Małgorzaty Stanior – współzałożycielki NaZdrooowie.pl, dietetyka klinicznego, absolwentki Śląskiego Uniwersytetu Medycznego i kierunku Pedagogika w Wyższej Szkole Zarządzania w Częstochowie, wykładowczyni w Akademii i w Szkole Mistrzostwa Sportowego RKS Raków Częstochowa, konsultantki ds. żywienia w Fundacji Ucz Się Zdrooowia, doradzającej swoim pacjentom w Gabinecie Dietetyka i Żywienie. Ponadto Małgorzata Stanior swoją wiedzą często dzieli z widzami programów telewizyjnych: „Pytanie na Śniadanie” w TVP2, „Rodzaj Żeński” i „Pokój na poddaszu” w TVP3 Katowice oraz jako prowadząca program „Kreator Zdrowia” na kanale internetowym Studio Częstochowa.
Dzisiaj w sklepie NaZdrooowie.pl znajdziecie kategorie KISZONKI i MIODY SMAKOWE, ale w miarę rozwoju sklepu, będzie ich systematycznie przybywać.
Nasze zdrowie jest w naszych rękach, a właściwie w naszych jelitach!
Jeżeli chcemy być pełni radości życia i cenimy sobie swoje zdrowie, warto zadbać właśnie o jelita. Kiszonki regulują przede wszystkim ich pracę, pomagając trawić węglowodany, tłuszcze i białka. Ponadto badania naukowe udowodniły, że bakterie probiotyczne flory jelitowej mają kluczową rolę w profilaktyce nowotworowej, zapobieganiu chorobom układu krążenia i cukrzycy. Zmniejszają ryzyko udaru mózgu, zawału serca, wpływają korzystnie na koncentrację, stan skóry, włosów i paznokci, opóźniają procesy starzenia, zwiększają odporność na infekcje, a także regulują poziom cholesterolu. Kiszone warzywa są wegańskie i małokaloryczne, a jako że wspomagają trawienie, często zalecane są w walce z otyłością. Posiadają wysoką wartość odżywczą, a ich skład jest podobny do świeżych warzyw. Natomiast kiszenie powoduje, że tracą one kalorie, zyskują witaminy z grupy B (B1, B2, B3), a dodatkowo już zawarte w nich witaminy (głównie) A i C, ale również E i K, są lepiej przyswajalne. Ponadto kiszonki zawierają cała masę minerałów m.in. żelazo, magnez, wapń, sód, fosfor czy potas.
Kto by nie chciał cieszyć się świetnym zdrowiem, być pełnym radości, mieć dużo sił i energii? Wiadomo: wszyscy tego chcemy. Jednak o swoje dobre samopoczucie musimy zadbać sami! Wiele osób niezadowolonych ze swojego samopoczucia, sięga po leki, witaminy w pastylkach czy suplementy diety, nie zdając sobie sprawy, że mogą wszystkie te sztuczne specyfiki odstawić i zastąpić je zdrowym, naturalnym i pysznym produktem jakim jest miód!
Wydaje się, że o zaletach miodów wiemy dużo, a przynajmniej zdecydowanie więcej niż o działaniu kiszonek. Ale czy tak jest w istocie? Jakie mają właściwości, jak bardzo są nam potrzebne i jak potrafią pomóc? Wszyscy wiemy, że miód to produkt naturalny, wytwarzany przez pszczoły z nektaru roślin lub spadzi. Właśnie tylko taki, naturalnie wytworzony produkt możemy nazywać miodem.