Rzodkiewka Kiszona 520 g

20,00 

Rzodkiewka Kiszona działa jak naturalny antybiotyk i skutecznie oczyszcza organizm z toksyn. Wzmacnia układ pokarmowy, odpornościowy i nerwowy.

Przyspiesza metabolizm, działa żółciopędnie, wzmacnia włosy i paznokcie.

 

Dostępna ilość: 7 in stock

SKU: Rzodkiewka Category: Tags: , , , ,

Kiszona Rzodkiewka to produkt niepasteryzowany, a to oznacza, że zawiera niezbędne w naszym organizmie zdrowe bakterie probiotyczne, które powstają w procesie fermentacji mlekowej.

Cechy i zastosowanie:

– w smaku przypomina nieco ogórka kiszonego, choć jest nieco ostrzejsza i bardziej chrupiąca

– może być używana jako przekąska, starter, do mięs, ryb, zup, kremów i jako dodatek do wielu dań i sałatek

Właściwości:

– jest bogata w żelazo, cynk, mangan, miedź, witamin: C, B, K oraz kwas foliowy i błonnik

– działa jak naturalny antybiotyk i skutecznie oczyszcza organizm z toksyn

– wzmacnia układ pokarmowy, odpornościowy i nerwowy

– polecana na nadciśnienie oraz w przypadku anemii, reumatyzmu, artretyzmu, krzywicy czy demineralizacji organizmu.

Osoby chore, skarżące się na dolegliwości układu pokarmowego lub po prostu mające wątpliwości, czy Kiszona Rzodkiewka jest zalecana dla nich i w jakiej ilości, powinny skonsultować się z dietetykiem, by na postawie wyników badań móc indywidualnie to ocenić. Rzodkiewka ulega procesowi naturalnej fermentacji poprzez zanurzenie w solance – bez dodatku octu! Następnie dojrzewa co najmniej 7 dni.

WAŻNE UWAGI:

  • zdrowe bakterie probiotyczne powstałe w procesie fermentacji mlekowej są żywe i cały czas pracują
  • naturalnymi cechami kiszonek są napuchnięte słoiki, syczenie i gazowanie po otwarciu – oznaki te świadczą o tym, że proces naturalnej fermentacji przebiega prawidłowo
  • zalecamy przechowywanie kiszonek w temperaturze do 12 stopni Celsjusza.

 

Weight 520 g
Naczynie

Słoik

Pojemność

brutto 520g / netto 270g

Shopping Cart