Pomidor Zielony Kiszony 800 g

22,00 

Zielony Pomidor Kiszony zawiera dużo potasu, dzięki czemu zmniejsza ryzyko udaru mózgu, miażdżycy i innych chorób układu krwionośnego oraz wspomaga leczenie żylaków.

Zielony Pomidor Kiszony to tradycyjna ukraińska kiszonka z niedojrzałych pomidorów gruntowych. Ktoś kto nigdy nie próbował jak smakuje zielony pomidor, nawet nie ma szans spodziewać się jak smakuje po zakiszeniu. Tego smaku nie da się opisać, ani porównać do innych kiszonek. Zachęcamy do spróbowania.

 

Out of stock

Zielony Pomidor Kiszony to sezonowy produkt świetnie wzbogacający smaki naszej spiżarni.  Tego smaku nie da się opisać, ani porównać do innych kiszonek. Każdy powinien spróbować samemu i pewnie zachwyci się wyjątkowością jego intensywnego smaku.

Cechy i zastosowanie

–  to sezonowy produkt świetnie wzbogacający smaki naszej spiżarni

– ktoś kto nigdy nie próbował jak smakuje zielony pomidor, nawet nie ma szans spodziewać się jak smakuje po zakiszeniu. Tego smaku nie da się opisać, ani porównać do innych kiszonek. Każdy powinien spróbować samemu i pewnie zachwyci się wyjątkowością jego intensywnego smaku

– jest niskokaloryczny

–  może służyć jako doskonały dodatek do sałatek, sosów, makaronów, kanapek, zapiekanek czy zup

Właściwości

– jest bogaty w witaminy: C, E

– zawiera: beta-karoten oraz likopen, potas i magnez

– wpływają na poprawkę wzroku

– dzięki temu, że zawierają witaminę C, wpływają na zwiększenie przyswajalności żelaza niehemowego,

– wspomagają odchudzanie, bo są niskokaloryczne, a sycące, zalecane w diecie cukrzyków

– zmniejszają ryzyko rozwoju chorób układu krążenia

– opóźniają starzenie organizmu

– wpływają na poprawę samopoczucia, dzięki zawartości, gdyż Magnez w nich zawarty, przywraca równowagę psychiczną, redukuje stres, poprawia jakość snu. Nazywany jest naturalnym lekiem uspokajającym

– pobudzają produkcję kolagenu i wpływają na wygląd skóry

– zmniejszają ryzyko rozwoju niektórych typów nowotworów

Uwaga! Nie każdy może spożywać Zielony Pomidor Kiszony. Osoby chore, skarżące się na dolegliwości układu pokarmowego (np. wrzody żołądka lub dwunastnicy) lub po prostu mające wątpliwości, czy jest on zalecany dla nich i w jakiej ilości, powinny skonsultować się z dietetykiem, by na postawie wyników badań móc indywidualnie to ocenić. Zielonych pomidorów nie powinniśmy włączać do diety dzieci poniżej 10 roku życia oraz osób z nadciśnieniem tętniczym i cierpiącym na nadkwasotę. Zielony Pomidor Kiszony ulega procesowi naturalnej fermentacji poprzez zanurzenie w solance – bez dodatku octu! Następnie dojrzewa co najmniej 21 dni.

WAŻNE UWAGI:

  • zdrowe bakterie probiotyczne powstałe w procesie fermentacji mlekowej są żywe i cały czas pracują
  • naturalnymi cechami kiszonek są napuchnięte słoiki, syczenie i gazowanie po otwarciu – oznaki te świadczą o tym, że proces naturalnej fermentacji przebiega prawidłowo 
  • zalecamy przechowywanie kiszonek w temperaturze do 12 stopni Celsjusza.
Weight 520 g
Naczynie

Słoik

Pojemność

brutto 800g / netto 42g

Shopping Cart