Miód z Pomarańczą to miód wielokwiatowy połączony z liofilizowaną pomarańczą.
Z połączenia miodu i pomarańczy powstaje niepowtarzalny, orzeźwiający i nieco kwaskowaty smak.
Miód z Pomarańczą jest pyszny sam w sobie, ale również doskonale sprawdzi się jako składnik deserów, polew lodowych, gofrów, tostów, muesli, naleśników lub dodatek do herbaty czy koktajlu, ale również do dań mięsnych.
Pomarańcza wspiera walkę z przeziębieniem, wspomaga układ nerwowy i procesy trawienne, obniża ciśnienie, reguluje poziom cholesterolu.
Korzystnie wpływa na wzrok i jest bogatym źródłem beta-karotenu, kwasu foliowego, witamin A, C, D, E i z grupy B oraz mikroelementów: wapnia, potasu, magnezu, żelaza i cynku.
Składniki: miód wielokwiatowy nektarowy 95%, pomarańcza 5%.
Naturalny miód pszczeli ulega procesowi krystalizacji. Taki proces trwa od kilku dni do wielu miesięcy, albo dłużej w zależności od gatunku i miejsca przechowywania. Można przywrócić go do postaci płynnej podgrzewając go ostrożnie do temperatury nie wyższej niż 400C, gdyż powyżej jej może stracić swoje właściwości zdrowotne. Miód należy przechowywać w ciemnym miejscu w temperaturze poniżej 180C.